به قول قدیمی ها درد زود می آید ولی آرام آرام می رود و بعضی وقت ها در بدن آدم جا خوش می کند و هیچ جا نمی رود.
فیزیوتراپی علم گستردهای است که می تواند در ابعاد مختلفی به افراد کمک کند. ما در کلینیک فیزیوتراپی یادمان در شهرک غرب محیطی را فراهم کرده ایم که شما بتوانید در فضایی آرام و مجهز زیر نظر متخصصان فیزیوتراپی، درمان های فیزیوتراپی را به بهترین شکل انجام دهید.
فیزیوتراپی در تمامی این موارد می تواند کمک کننده باشد.
ما در مجموعه پزشکی و فیزیوتراپی یادمان در کنار شما هستیم تا با کمک مقالات علمی و به روز و با مشاوره از متخصصین عزیز تکنیک های این علم شیرین را به شما آموزش دهیم.
با ما باشید
در فیزیوتراپی تکنیک های مختلفی برای اهداف مختلف وجود دارد؛
در این بخش به صورت خلاصه چند مورد از تکنیک های رایج در فیزیوتراپی را برایتان تشریح خواهیم کرد.
دستگاه های استیمولاتر (stimulator) از جمله دستگاههایی هستند که تمامی کلینیک های فیزیوتراپی به آن مجهز می باشند.
این دستگاه ها شامل جریان های مختلفی برای اهدافی مانند تقویت عضله، بازآموزی عضله، افزایش جریان خون و کاهش درد هستند.
در جلسه اول فیزیوتراپی هر بیمار بسته به تعداد اعضایی که قرار است روی آنها فیزیوتراپی انجام شود پد (pad) دریافت می کند.
به این نکته توجه کنید که هر بیمار باید پد مخصوص خود را داشته باشد؛ زیرا در صورتی که چند نفر از یک پد استفاده کنند، احتمال بروز بیماریهای پوستی بالا می رود.
به صورت خلاصه نحوه کار جریان های تقویتی را برایتان خواهیم گفت.
از جمله جریان های تقویتی و بازآموزی عضله جریان اف ای اس (FES) و جریان فارادیک هستند.
زمانی که دو الکترود روی بدن فرد قرار می گیرند( فرض کنید یک الکترود بر روی ساعد دست و الکترود دیگر پشت ساعد قرار گیرد)، یکی از الکترودها کاتُد و دیگری آنُد میشوند.
با شروع جریان، الکترونها از آند به سمت کاتد حرکت خواهند کرد و برای حرکت کردن الکترون، لازم است که از بافت عضلانی عبور کند.
بافت عضلانی شامل فیبرهای عضلانی و در بخش های کوچکتر شامل سلولها هستند. سلول ها حاوی غشا و غشا دارای پمپ سدیم – پتاسیم می باشد.
با عبور جریان الکتریکی، پتاسیم از سلول خارج شده و سدیم به سلول وارد می شود.
ورود سدیم باعث ایجاد پتانسل عمل شده و همین باعث انقباض عضلانی می شود.
زمانی که عضله منقبض می شود پیغام به مغز مخابره شده و خود این موضوع بیانگر شکل گیری بازآموزی عضلانی است، لذا عضله ای که ضعیف بوده، با انقباض های مکرر مجددا تقویت می شود.
نوع دیگری از جریان های الکتریکی، جریان هایی مانند TENS و زیرمجموعه های آن هستند که منجر به کاهش درد می شوند.
این جریان ها منجر به ترشح اندورفین شده، اسپاسم را کاهش داده و باعث بهبود خونرسانی به عضله می شوند.
نتیجه تمامی این موارد کاهش درد خواهد بود. همچنین این جریان می تواند روی گیرنده های درد تاثیر گذاشته و آنها را در طول جلسات کنترل کند.
لیزر ابزاری است شامل مجموعه ای از نورها با طول موج مشخص که انرژی را با خود حمل کرده و آن را در بافت رها می کند.
امواج نور لیزر بعد از خروج از لیزر از پوست و چربی عبور کرده و بسته به ناحیه درمانی، روی عضله، تاندون و حتی استخوان نیز اثر می کند. نور خارج شده از لیزر پرتوان ۴ اثر روی بدن انسان می گذارد.
بخشی از آن نور از سطح پوست بازتاب میشود؛ به همین دلیل در حین استفاده از لیزر پرتوان حتما باید از عینک مخصوص استفاده کرد.
بخشی از نور وارد بافت میشود، بخش دیگر توسط مولکول های بافت ها جذب می شود و قسمت مهم تر نوری است که به بافتها و ساختارهای عمیق تر نفوذ می کند و هم زمان جذب هم اتفاق می افتد.
بر اساس مقالات و پژوهش های انجام شده در صورتی که شدت نور روی فرکانس 1064 تنظیم شود بیشترین بازدهی را خواهد داشت و حتی می تواند تا عمق 10 سانتی متری را هم تحت تاثیر قرار دهد.
برخورد نور خروجی از لیزر پرتوان به بافت، به تولید بیشتر آنزیم سیتوکروم سی اکسید منجر می شود.
این آنزیم خود باعث افزایش تولید اکسیژن بیشتری میگردد. اکسیژن، ماده اولیه لازم جهت تولید ATP در میتوکندریها است.
با افزایش اکسیژن ATP بیشتری ساخته شده و در نتیجه ساخت و ساز سلولی افزایش یافته و باعث تسریع تکثیر سلول و همچنین افزایش سرعت ترمیم بافت و کاهش ادم در ناحیه درمان می شود.
لیزر پرتوان باعث افزایش دمای بافت نیز می شود که به دنبال این افزایش دما، جریان خون نیزدر بافت افزایش پیدا می کند؛ لذا اکسیژن بیشتری تبادل گشته و در نتیجه سرعت متابولیسم افزایش پیدا خواهد کرد.
لیزر پرتوان با تاثیر گذاری روی غشای سلول باعث بلوکه شدن گیرنده های درد در همان نقطه و منشاء درد شده و در نتیجه درد را در مبدا قطع می کند.
از آنجایی که این روش کاملاً غیر تهاجمی است، هیچ عوارضی هم ندارد.
فیزیوتراپی برای همه افرادی که دچار بیماری، آسیب دیدگی یا برخی اختلالات پزشکی هستند که باعث محدود شدن توانایی حرکتی و عملکردی آنها شده با مزایای بی شماری همراه است.
یک برنامه درمانی متناسب با شرایط بیمار به او برای بهبود توانایی حرکتی، انجام دادن فعالیت های روزمره و افزایش کیفیت زندگی کمک خواهد کرد.
معمولاً پزشک، بیمار خود را به متخصص فیزیوتراپی ارجاع می دهد تا به کمک روش های مراقبتی به کنترل مشکل او بپردازد.
در بخش زیر به ۱۰ مورد از مزایای بی نظیر فیزیوتراپی اشاره می کنیم:
تمرینات ورزشی و درمان دستی از قبیل ماساژ بافت نرم یا التراسوند تراپی، تحریک الکتریکی و استفاده از چسب کینزیو به تسکین درد و بهبود عملکرد عضلات کمک خواهد کرد.
فیزیوتراپی از عود مجدد درد جلوگیری می کند و باعث بهبود شرایط جسمانی بیمار خواهد شد.
حتی در مواردی که بیمار به عمل جراحی نیاز دارد پزشک جلسات فیزیوتراپی قبل از عمل را توصیه خواهد کرد.
افرادی که قدرت بدنی و تناسب اندام بهتری دارند دوران بهبود پس از عمل را سریع تر سپری خواهند کرد. از سوی دیگر عدم نیاز به جراحی باعث کاهش هزینه های بیماران می شود.
در بیمارانی که برای ایستادن، راه رفتن و حرکت کردن مشکل دارند فیزیوتراپی توصیه خواهد شد. تمرینات ورزشی تقویتی و کششی باعث بهبود توانایی حرکتی می شود.
متخصص فیزیوتراپی از بیماران خود می خواهد برای درست راه رفتن از عصا، واکر یا سایر وسایل کمکی استفاده کنند.
طراحی یک برنامه شخصی متناسب با نیازها و شرایط بیمار به او برای کسب نتایج مطلوب کمک خواهد کرد.
جلسات فیزیوتراپی پس از سکته مغزی در بهبود توانبخشی بیماران بسیار موثر است زیرا این گروه از افراد توانایی حرکتی و عملکردی خود را تا حدودی از دست می دهند.
متخصص فیزیوتراپی به این بیماران کمک می کند تعادل بهتری داشته باشند و درست راه بروند.
بیمارانی که در جلسات فیزیوتراپی شرکت می کنند و به تدریج زندگی مستقلی خواهند داشت، از میزان محدودیت حرکتی آنها کاسته می شود، و دیگر برای انجام امور روزمره خود به دیگران نیاز نخواهند داشت.
متخصص فیزیوتراپی به خوبی می داند که چگونه فعالیت های مختلف ورزشی ریسک بروز انواع آسیب دیدگی ها از قبیل شکستگی استخوان را افزایش می دهند.
او به طراحی یک برنامه ورزشی مناسب می پردازد تا از بروز آسیب دیدگی پیشگیری شود یا آن که بیمار پس از آسیب دیدگی بتواند دوباره به عرصه رقابت برگردد.
متخصص فیزیوتراپی ریسک زمین خوردن را در بیماران خود ارزیابی می کند و بر همین اساس به ارائه یک مجموعه از تمرینات ورزشی می پردازد.
این گروه از تمرینات این گروه از تمرینات شبیه موقعیت های واقعی زندگی هستند تا بیمار به چالش کشیده شود.
تمریناتی که متخصص فیزیوتراپی برای بیمار طراحی می کند باعث بهبود هماهنگی اعضای بدن او خواهد شد و از بیمار می خواهد برای راه رفتن از وسایل کمک استفاده کند.
در مواردی که اختلال تعادل به سیستم شنوایی بیمار ارتباط داشته باشد متخصص فیزیوتراپی از تکنیک های مخصوص بهبود عملکرد این سیستم استفاده خواهد کرد تا به رفع علائم نشانه های سرگیجه بپردازد.
ورزش کردن در کنار سایر روش های کنترل قند خون بهبود سلامت بیمار کمک خواهد کرد. از سوی دیگر افراد مبتلا به دیابت دچار مشکلات مرتبط با حس در پاهای خود هستند.
متخصص فیزیوتراپی به ارزیابی شرایط آنها می پردازد و توصیه های لازم را ارائه خواهد کرد تا از بروز مشکلات بیشتر پیشگیری گردد.
با بالا رفتن سن ریسک ابتلا به آرتروز یا پوکی استخوان یا نیاز به تعویض مفصل افزایش پیدا می کند.
متخصص فیزیوتراپی در زمینه کمک به بیمارانی که تعویض مفصل انجام داده اند تخصص دارد و به کنترل آرتروز یا پوکی استخوان خواهد پرداخت.
بیمارانی که دچار سکته قلبی شده اند یا آنکه تخت عمل جراحی قرار گرفته اند و توانایی آنها برای انجام امور روزمره مختل شده است به فیزیوتراپی نیاز خواهند داشت.
استفاده از تمرینات تقویتی و کششی و تمرینات مخصوص تنفس باعث بهبود کیفیت زندگی می شود و به تخلیه مایع از ریه ها کمک خواهد کرد.
زنان در دوران بارداری و پس از زایمان با مسائل و مشکلات مرتبط با سلامت مواجه خواهند شد. متخصص فیزیوتراپی به درمان و کنترل مشکلات خاص زنان می پردازد.
او همچنین به ارائه درمان تخصصی برای برخی بیماری ها از قبیل سرطان سینه، فیبرومیالژی، لنف ادم، بی اختیاری روده، یبوست، سلامت لگن مردان، درد لگن و بی اختیاری ادراری خواهد پرداخت.
کلینیک فیزیوتراپی یادمان در شهرک غرب تلاش دارد با هزینه های درمانی مناسب و پوشش انواع بیمه های درمانی و فراهم کردن امکان ازائه خدمات فیزیوتراپی در منزل بهترین خدمات درمانی را به بیمارن ارائه دهد.
با کلینیک فیزیوتراپی یادمان تماس بگیرید! 02188088541 – 02188074196
برای اطلاع از آدرس و اطلاعات تماس کامل کلینیک کلیک کنید